Hann inte ; )

Hann inte blogga igår för att jag gjorde så mycket annat och hade ingen tid till att blogga. Men tänkte skriva lite nu så det är ju skitsamma. Igår red jag bara ut en liten runda för både jag och Blueboy var trötta efter den hård träningen i söndags. Blev inte så ordentlig ridning då men vi busade bara lite.

Nu ska jag fixa mig och sen vidare till tandläkaren ;S som jag hatar mest av allt! Sen vidare till skolan, och efter det ska jag hem och åka till stallet fast det blir ingen ridning för Blueboy ska ha massage idag och då ska han vila i två dagar efter massagen.

Men nu var det allt och hoppas ni har en bra dag för nu ska jag åka vidare.

tårtkalas

Idag hade vi faktiskt tårtkalas i stallet för alla som har ramlat av. Vi brukar ha det någon gång om året när vi har ramlat av och så gör alla något gott och tar med sig :) Innan vi fikade så red jag Blueboy och fixade allt innan jag stack hem och bakade.  Red lite dressyr och hoppade ett hinder för att han var så sjukt pigg nu när han har vilat.

Men tänkte göra en liten rolig grej, jag har beställt något som jag inte säger vad och tänkte att någon av er kanske kunde lista ut vad det är ?

haha, den sved!

Idag har jag inte gjort så mycket, varit i stallet kollat på pay 'n' ride och longerat min underbara Blueboy. Efter stack jag hem fixade mig och så stack jag och familjen till min stora-systers restaurang för att äta. När vi precis har ätit klart sitter min lillasyster på stolen och plötsligt ramlar hon med huvudet före och slår i huvudet i kanten. När hon sen reser sig upp så ser jag att hon har en jättestor bula i huvudet som växer och blir blå. Haha, lite läskigt men den sjönk sen och det är inget farligt, hon överlevde. Men nu ska ni få se en liten bild på henne :


äntligen hemma : ) !

Nu är jag äntligen hemma från en grym helg i göteborg. Hänt en massa grejor och vi har haft skit roligt. Men bäst av allt var ju Liseberg där vi åkte massvis med karuseller, spelade på lotteri (såna man vinner saker på) och Eric Saade var också där. Men är trött nu så orkar inte skriva mer idag och bilder kommer. Har också varit inne i en sjukt stor godis affär med massor av olika godissorter.

bildbom! (träningen)


superbra hoppträning! (tisdag)

Igår hade jag ju hoppträning och jag kan säga att det är den bästa träningen på länge nu! Han gick verkligen jättefint och tittade inte på alls mycket. Hoppade tre kombinationer och lite andra tittiga hinder som vi inte har hoppat innan. När jag började hoppade han allt (förvånad..) och hoppa som en gud. Efter så svängde han av i en annan kombination för han kom inte tillräkligt nära så han valde att gå undan. Men i övrigt är jag supernöjd och kan inte bli nöjdare. Bildbom kommer!

Idag gick jag ut en runda med han och chillade lite bara eftersom han var duktig igår. Gick en liten runda och busade lite med honom. Det tyckte han var roligt och speciellt när han fick beta. Sen red jag min "systers" (Julia) häst Mister som också var duktig också. Vi red ut en halvlång runda med Emelie och han ville busa lite så han fick göra det. När jag kom tillbaka tog jag ut Blueboy och borstade han lite efter som jag åker på klassresa imorgon och kan inte vara hos han föräns på lördag ; (

Men jag ska ha det jätteroligt för vi ska till Göteborg med klassen och göra lite spännande grejer framförallt så ska vi till LISEBERG! :D Kommer att ha det bäst med mina bästa!

Men ni får ha det bra och nu kommer bildbomben som jag sa!

dressyrträning och jag är supertrött!

Idag på träningen gick det inte alls bra ibörjan så vi tog en paus och började om! Tänkte inte börja bråka med han när jag blev så sur så det blev bättre så. När vi hade tagit en paus så började vi om och då gick det mycket bättre. Han  var lugnare nu när jag var det och han var mycket mer sammarbetsvillig. Efter ett tag blev han jättetrött så jag travade av och gick in i stallet. Han var så svettig så jag svampade av han och han var jätte kissig så han var bara tvungen att kissa i ryckt spiltan, putte. Fixade allt annat och sen cyklade jag hem långsamt för jag var jättetrött..

Imorgon blir det hoppträning på gräset och ni får veta hur det kommer gå imorgon.

helgens händelser

Lördags: Stack först till stallet och fixade allt till Blueboy och stack sedan till storhäst-tävlingen på Kulla. Red sedan ut en lång runda eftersom han var pigg så behövde han springa av sig lite. Gick väll bra han var pigg och frammåt och ville lite som han själv ville. Efter ett tag lugnade han ner sig och insåg att man behövde inte skena iväg hela tiden  .. ;P  När jag kom tillbaka cyklade jag hem med noelle och emelie som sov här igår till idag. Gjorde massor och badade i poolen såklart.

Söndag (idag): Kom till stallet och då hade Julia redan mockat och fixat till mig, så vi tog in våra busiga små ponnysar och red ut en liten runda. Skrittade och travade bara eftersom Blueboy fick springa av sig så mycket igår så behövde han ta det lite lugnt. Han var inte alls framåt så det var bra för då behövde jag inte ta i han så mycket. När jag kom tillbaka gjorde jag han färdig och stack vidare till tävlingen. När jag hade varit där ett tag cyklade jag hem och efter 1 timme ungefär kom jag på att jag skulle ta in hästarna, oj... Haha, så jag sprang ut i ösregn och åska och åkte snabbt till stallet och tog in hästarna, innan de dog av rädsla.

Men nu ska ni få se mitt schema för nästa vecka:

Måndag: Dressyrträning för Caroline
Tisdag: Hoppträning för Mats på gräsbanan
Onsdag: Pay 'n' ride på gräsbanan
Torsdag: Blueboy vilar (Jag på klassresa)
Fredag: Julia tömkör (Jag på klassresa)
Lördag: Rida ut
Söndag: Rida ut

Det blir en bra vecka hoppas jag ;D



Läs!



www.varriddagbok.blogg.se

Rekomenderar att du läser denna bloggen! Det är två tjejer som skriver (mimmi & lisa)  De berättar om sig själva och deras ponnysar Celin och Mimimus Angelos. Bloggen är inte tråkig att läsa det är roligt att läsa om vad de gör, så kolla in!

Vinnaren av tävlingen är....

Vinnaren av tävlingen med en länkning är Mimmi! :) 
www.varriddagbok.blogg.se

Till Mimmi: Skickar ett mail till dig ! :)

GRATTIS!

tävlingen..

tävlingen avslutas den 24 maj :)

tävling

Tänkte ha en liten tävling här på bloggen för först gången.
Det går ut på att ni som läser ska skriva en text om Varför ni läser bloggen, Vad ni vill läsa om & och vad ni tycker om den!
Jag lottar ut två vinnare som får en länkning.

1. Lägg till mig på bloglovin: http://www.bloglovin.com/blog/1920264/denfinasteponnyn

2. Skriv ditt namn & Jag är med och tävlar!

3. Sen ska ni också skriva er mail så att jag kan skicka till er om ni har vunnit och för att ni ska skicka en bild.




LYCKA TILL !

vilodag

Idag fick Blueboy sin vilodag som han behövde. Han har varit igång hela veckan och har varit duktig så han behövde vila idag. Åkte dit och mockade bara och då kan man ju säga att han hade vaknat på lite fel sida idag. Han var sur och ville göra precis som han ville själv, haha plutten då ; P

Imorgon är det klasskampen i skolan och det kommer ju gå väldigt bra..... Alla år har vi vunnit men defenitivt inte pågrund av mig. Hoppas på att det går lika bra.

Imorgon rider jag nog ut och chillar lite.


tömkörning

Idag var det tömkörning som stod på schemat. Hade inte ork att rida så han fick tömköras och gå ordentligt nu när han vilar imorgon. Han gick fantastiskt fint som vanligt, och han är sjuktfin i dressyren nu för att han är mer lösgjord. Imorgon blir det att följa med syrran på ridskola sen vidare till stallet och kolla på pay 'n' riden på kulla.

På fredag ska jag nog rida ut och hela helgen också.

hoppträning

gick bra, men han var bara lite jobbig i början. Kommer bilder snart så håll koll !

suuper!

Hade dressyrträning idag och det gick superbra, aldrig gått så bra på ett tag nu så nu är vi på g igen! Inte så mycket att säga så vi hörs och kolla imorgon så skriver jag om hoppträningen som jag ska ha imorgon!

pigg ponny (:

Idag red jag äntligen fina ponnyn. Han har ju vilat nu pågrund av att han fick massage och lite annat. Skrittade ut en lång runda med Emelie och Odessa, jättemysigt. Man kan ju säga att han var ovanligt pigg och rädd men han hade överskottsenergi så skitsamma. Har inte skrattat så mycket som jag gjorde idag, kunde knappt hålla mig kvar på ryggen, haha xD

Imorgon blir det dressyrträning och på tisdag hoppträning. Han har faktiskt blivit jättemjuk och inte alls stel efter massagen och tömkörningen som jag gjorde i förra veckan i lördags tror jag.

Tältning, castingen och maassage!

Igår till idag var jag faktiskt och tältade med några kompisar. Det var jättekul men skit läskigt, aldrig varit så rädd. Var ute ett bra tag och bara yrade runder, för vi vågade inte vara i tältet. Efter ett tag gick vi in och somnade rätt så snabbt.

Men nu tänkte jag berätta lite om hur det gick på castingen för alla som vill veta: Vi åkte dit och allt gick bra!
När vi kom fram kom jag på att jag hade glömt världens viktigaste sak.... min sadlen var fortfarande i stallet. Väldigt klantigt men det löste sig och jag fick låna en sadel från ridskolan som tur var. Sen när vi skulle rida visade vi vårt problem och det gick bra. Han gjorde som han alltid brukar göra. Men iallafall så fick jag beröm av Tobbe så nu hoppas vi att vi kommer med. Den 24 maj får vi reda på om vi är med eller inte så håll nu tummarna. På vägen hem gick det väl mindre bra. Min kompis häst klättrade över bommen och fick panik och Blueboy försökte göra samma sak och stod och skakade i transporten. Men när vi väll hade kört iväg lugnade de sig.

Blueboy fick massage igår så han ska vila till imorgon och då kan jag äntligen rida han.




Casting med Tobbe Larsson

Castingen till ponnyakuten gick jättebra idag. Vi visade vårt problem och Tobbe berömde mig så är mycket nöjd! Noelle som också var med på castingen visade också sitt problem väldigt tydligt när vi skulle hem. Hennes häst klättrade över bommen som han har gjort innan och då blir Blueboy jätteorolig och ska göra samma sak. Men men vi kom hem utan skador men därimot så var Blueboy väldigt svettig och orolig. Nu hoppas vi bara på det bästa, Att vi kommer med och kan iallafall lösa vårat problem lite.


kolla in på denna blogg!




Kolla in Sandras blogg! Här skriver hon om sin häst Queen och hur det går för de. Väldigt värt att gå in och kolla!

packat och klart!

Nu har jag varit i stallet och packat allt och fixat Blueboy så att han är fin! Transporten är fixad och alla grejer som ska med är nerpackade. Imorgon bär vi äntligen av till Ponnyakuten med massor av åskådare som ska med, haha XD. Blir nog också intervjuad så jag kanske är med på tv sen.

Har också varit på föräldrar möte och pratat om en Lisebergs resa som vi faktiskt ska på. Ska faktiskt bli sjukt roligt att åka dit med klassen.

Nu sitter jag har och är nervös och halv trött för jag kommer absolut inte att kunna sova men jag får väll försöka iallafall.

Vi ska helst vissa problemet såhär fast jag ska helst INTE ramla av... Hoppas nu att det går bra och att vi visar vårt problem lite lagom så att det inte är alldeles för svårt.

kolla in på denna bloggen !

www.zandiiii.blogg.se

Sovit med Anna igår, inte tid att blogga!

Igår till idag sov jag med min kompis Anna och hade därför inte tid att blogga.

Idag stack jag till stallet med Julia och tömkörde Blueboy som var sjukt fin, och jobbade super bra. Han gick där han skulle och det behövde han. Efter följde jag med Sandra när hon tävlade med div. 1 laget i Åstorp. Det gick faktiskt jättebra för de vann och kvallifcerade sig till eliten nästa år.
Sen stack jag tillbaka och lindade Blueboy och cyklade hem.

Nu sitter jag på datan och gör inte alls mycket. IMorgon är det skola och på Onsdag gäller det!, vi åker till Ponnyakuten och visar vårt problem.

Ponnyakuten

Tänkte bara säga att jag har ju ansökt till ponnyakuten och JAG KOOOM MEEED TILL AUDDITION! Kan ju säga att jag inte är "lite" glad nu! Hoppas bara nu det går bra och att han visar sitt problem men det gör han nog självklart!

Jag älskar Blueboy mest av allt! §

busig ponny gillar att leka :)

Idag fick Blueboy en chill dag efter som han hoppade igår och vi ska hoppa en pay and ride imorgon på kulla, 80 & 80. Släppte han i paddocken och busade lite så att han fick springa av sig lite. Sen stack jag till kulla och tittade på banan och såg lite hoppträningar.

Imorgon kommer jag inte bry mig om vi stannar! Jag kommer ta ett hinder i taget och se hur det går. Nu är det på gräset så jag vet att han kommer vara både pigg och tittig men vi gör det bästa. Vi tar hinder efter hinder! Det ska iallafall bli roligt att hoppa.

Ska se om jag kan fixa filmen från pay and riden hos Erika och filmen när jag hopptränade. Film och bilder när jag ska hopp imorgon kommer det säkert, ni får kolla och se!

tisdagshoppning

Idag var det träning och det gick bra! I början var han bara lite kittlig i magen och kickade för sporrarna men sen gick det bättre. Sket i om vi stanade huvudsaken är att han hoppar hindret och inget annat. Video kommer snart..

Men hinner inte skriva så mycket nu så skriver mer imorgon.

måndag, mycket läxa inte så kul ; (

Skolan idag var inte den bästa men tänker inte berätta den här för det blir för lång och jobbigt. Men iallafall det blev mycket läxa som vanligt men men varför ska man klaga när man har nytta av det! Efter skolan stack jag till stallet och borstade länge på blueboy och fixade han lite extra eftersom jag inte han att rida idag så fick det bli lite annat.
Efter stack jag till Kullabygden och plockade sten på gruset för att be skulle ta på något nytt underlag eller vad det nu var,  skit samma. När vi var klara cyklade jag hem och gjorde läxor.

Imorgon blir det hoppträning, längtar redan men eftersom det är så kul så längtar jag ;D Då blir det att prata lite tacktik med min tränare inför pay and riden på torsdag, haha xD. Ska bli roligt och se hur han är att hoppa utomhus på gräs.

Hoppningen idag 1m, 105 cm & 110 cm.

http://www.youtube.com/watch?v=j0tY2Ym4x2I

pay and ride hos erika, april 2011


lycklig kan man väll säga...

Idag var dagen helt underbar. Började med att jag vaknade och min mamma hade gjort god frukost. Sen stack jag vidare till stallet och fixade alla stallgrejer. Efter stack jag till kulla och red på grusbanan utomhus. Det slutade med att jag hoppade ett hinder 3 gånger som låg på 1m, 1.05 och 1.10. Asså jag var världens lyckligaste när jag hade hoppat det! Trodde först att vi inte skulle klara det men efter lite övertalan av Henrietta så gjorde vi det! Så nu är jag jättestolt över både han och mig själv, haha xD. Sen blir det hoppträning på tisdag och på torsdag blir det pay and ride 80 & 80. 

Efter att jag hade ridit smörjde jag grejerna och stanade kvar och hjälpte Julia när hon hoppade. När vi sedan stack hem började det ju självklart att regna men jaja det har ju varit så fint väder nu ett tag så varför ska man klaga. Grillning var det sen och sen stack jag ut med några.

Men nu ska jag inte skriva så mycket, och självklart kommer det bilder och filmer från idag. Och jag ska också lägga in bilderna sen pay and riden hos erika som jag var med på.

RSS 2.0