28 januari 2011

Idag red jag den överpigag ponnyn som bara ville springa. Hoppade lite idag och han längde och ville bara hoppa, gick bättre i slutet!  Försökte lugna ner honom men det var inte så lätt. Efter mockade jag, gick hem och nu sitter jag hos henrietta men julia: ) Imorgon blir det att rida ut med julia och freddie.

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3'

sjuk....

Har inte bloggat sen i Tisdags för att jag har varit sjuk och inte orkat. Är fortfarande sjuk så är hemma och vilar. Jag hoppas att jag kan rida på fredag för han har vilat i tre dagar då och kommer vara pigg men jag longerar han först. Har inte så mycket att skriva då jag inte har gjort så mycket de senast dagarna!

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3

:) (:

tjenis!

Idag var Blueboy en riktig ängel. Tränade på galoppombyten och det gick superbra, han bytade väl fel någon gång men det bryde jag mig om och gjorde bara om det. Julia hjälpte mig och det går ju som vanligt alltid bra när hon är med. Jag lovar och svär att det kommer bilder imorgon på stallet! Nu i helgen är det tävling i kullabygden så tänkte gå och kolla. Har inte så mycket att skriva nu så....

haha, min första p&r med blueboy! <3

ledig

Idag blev det en ledig dag från stallet :) Rätt skönt att chilla någon gång men man vill bara till stallet ändå för man känner sig rastlös. I skolan idag var det en lugn dag, inga läxor. Är klar med allt som ska vara klart! Imorgon blir det markarbete med ÄLSKLING! Undrar om han inte är superpigg, men vi klarar det ändå. På lördag har jag faktiskt lovat Blueboy att vi ska rida ut så det blir att göra det. Det var ett tag sen för det har varit så mycket snö och is så att man inte kan rida ut.

Åhhhh... Blir så arg nu för det känns som att jag sitter och skriver i onödan för att ingen läser så kommentera och läs nu!...

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3

// Tess!’ <3


så störigt!

Jag kan ju säga att jag verkligen hatar när någon säger till en och blir sur för att man har varit med ågon annan och sedan gör man samma sak själv! Det är väl bara sjukt dumt att göra samma sak själv? ... Men men tänker fan inte bry mig mera om det, man mår bara dåligt av det.

Tänkte ha en frågestund på bloggen så fråga vad ni nu vill så svara jag på det. Ni har till på söndag på er. Idag red jag dressyr i ridhuset, det gick väl bra. Han var lite pigg och väldigt stark. Försöker inte dra han så mycket in munen för han har varit rätt så döv i munnen sen jag började rida honom.

Blueboy

Du är en av den finaste ponnyn jag har ridit. När jag fick veta att jag skulle börja rida dig blev jag glad men jag var ändå osäker. Många hade sagt att du var svår och att du stak hela tiden. Jag visste inte om jag skulle klara av det men jag ville ge det en chans. Första dagen var jag osäker och rädd att du skulle dra iväg med mig. Men det var inte som alla sa han stak inte från mig i allafall. Det kunde hända att han försökte någon gång men jag blev inte rädd för jag kände mig så trygg på din rygg. Våra första uteritter var inte heler de bästa, jag vågade inte galoppera för jag var rädd. Efter ett tag galopperade vi och jag släppte dig, det gick väldigt fort men jag kände mig tygg. Dagarna gick och nu rejsade vi redan på stubbåker och hade väldigt roligt tillsammans. Idag är det inga alls problem med uteritterna vi gör allt möjligt. Vi kan tillochmed bada, som han är livrädd för. Hoppningen var också ett problem han hade blivit stress hoppad innan sa min tränare så det var mycket jobb. Men träningarna gick bättre och bättre. Vi tävlade en p&r tillsammans och det gick jättebra! Första rundan var han lite tittig men sen kom vi runt. Man kan inte beskriva så lycklig jag blev! Sen kom vår andra p&r och jag skulle testa hoppa på nytt bett, pelham. Blueboy var väldigt stark och drog iväg iblan, så jag ville testa på det. Tävlingen gick väl sådär han ville inte hoppa och stannde på varje hinder men jag gav inte upp. Andra rundan stannade han 3-4 gånger och jag var lite mer nöjd. Men tyvärr så påverkade det tjejen som red han innan, hon blev ledsen och jag ville verkligen inte ha det bettet längre. Jag hade sårat henne väldigt mycket och det var absolut inte det som jag ville. Nu hoppar vi på vanligt bett och det går mycketbra! Min tränare säger att jag kommer bli framtidens nya ryttare ; ) Dressyren går perfekt har hittat han i ett bra tag nu och det är väldigt kul att träna han i dressyren nu gemfört med innan. Ingen är bättre än Blueboy. Jag har lärt mig jättemycket och han också. Tillsammans utvecklas vi med stora steg!
Jag älskar dig Blueboy! <3

hoppträning 18/1-2011

bilden tagen av mig i somras :)hoppträningen idag gick väll hyfsat bra. Blueboy var pigg och otroligt stark, han vilade ju igår. Min hopptränare sa att vi gick framåt och att det ser jättefint ut så jag är nöjd! Vi hoppade inte så högt men det är inte höjden som räknas. Efter var jag kvar i stallet och väntade på min kompis nya ponny som skulle komma. Väldigt söt, men inte sötare än Blueboy. Sen kom jag hem och har precis varit med kompis. Imorgon blir det att rida dressyr och fixa i stallet. På torsdag får han vila, ska följa med syrran till ridskolan. Men nu har jag inte så mycket mer att skriva om.

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3

17 januari 2011

Idag blev det bara att mocka och gå ut lite med Blueboy. Imorgon är det hoppträning och han kommer vara superpigg, men det klarar vi av tillsammans! Följde också med freddie till ridhuset, fick också höra att Lukas (hästen i stallet) måde bättre. Julia syster var där och hälsade på honom, de är så täta ihop. Han hade gnäggat och buffat på Julia så glad han var :') Så gulliga båda två! Lukas litar på henne till 110%.

Skolan idag var väl chill, vi gjorde inte så mycket. Men vi hade simmning på morgonen som var sjukt tråkigt, varför ska man simma när man redan kan?, men men. Imorgon ska vi ha gympa i skolan, KUL.... dagen får gå fort hoppas jag; )  Jag tänkte lägga in bilder på stallet någon dag i veckan hoppas jag.

fick bli en bild sen i sommras på mig : )

hejsansvejsan!

Idag tillbringade jag hela dagen i stallet. Från 10-18 kul : ). Gjorde allt möjligt mockade,red, grusade den svin hala gången mellan hagarna, så nu dör vi inte när vi går där. Sen kollade jag på löshoppning, gud vad de sprang. Systers (Henrietta)ponny Rolle hoppade också han hoppade 1.20 så duktig. Sen stack jag hem till min familj och sitter här och kollar på solsidan och minuten. Har träningsvärk i armarna efter att ha grusat gången och jag ska simma i skolan imorgon! : ( Efter skolan blir det läxor och sen vidare till stallet blir bara att skritta imorgon. Ni måste kommentera nu ! Tänkte fråga henritta om jag kan låna hennes kamera och fota stallet, inne och ute: )

Men ha det bra, för nu ska jag dra! <3

hej

Har int bloggat på ett tag nu för har varit rätt nerre. Tankarna i huvudet snurrar och jag mår inte så bra så hade inte lust att blogga då. Men ska försöka blogga när jag har lust och tid. Helgen går fort och nu sitter jag här hemma med Freddie! <3 Vi gör pannband ;D IMorgon blir det tidigt till stallet och senare på eftermiddagen ska jag kolla när henriettas ponny löshoppas. Men jag har inte så mycket att skriva så:

Ha det bra, för nu ska jag dra! <3

ingen lust och tid

Har just nu ingen tid och lust att blogga, skolan har börjat och har inte så mycket tid med datan. Men på helgen kommer jag att skriva.

skola imorgon : (

Ja då är det skola imorgon, inte kul fast har saknat några! Idag blev det ingen ridning för hovslagaren kom idag igen! Han skulle kommit för två dagar sen, så trött. Blueboy har vilat i 3 dagar nu och han kommer vara överpigg imorgon. Vi får väll se hur det kommer att gå.... Det blev ju ingen hoppträning heller så jag följde bara med och kollade. De var duktiga. Jag gjorde horsemanchip (hur det stavas) med Blueboy idag, han var duktig som vanligt. Tjejen som hade han innan har gjort sånt med han innan så han kan redan lite grejer.

Sitter hemma nu och har nästan precis ätit mat. Mitt Msn dampar så kan inte logga in! Inte alls min dag idag, inget vill som jag! Men men det är en ny dag imorgon. Imorgon tänkte jag skriva om hur det kom sig att jag började rida Blueboy och hur det var. Eller låter inte det bra ?

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3fick bli en bild på min katt : ) <3

vem?

Anonym om 9 januari 2011:
jag kollar din blogg varje dag, jag tycker det e kul att kolla vad andra gör.. Jag har en blogg men skriver aldrig på den så ja..

Svar: Vill bara veta vem du är?, skriv ditt namn ; )

inget att skriva!

Just nu har jag inget att skriva så jag tänkte att ni kunde säga vad ni vill läsa?
Kommentera något ni tycker är intressant och det ni vill läsa!

Men ha det bra, för nu ska jag dra! <3fick bli en bild på mig och Blueboy sen sommaren!

med och tävlar!

Jag är med och tävlar, man kan vinna pälsglans med Äppeldoft ; )

Amarula (Ammie)

Tänkte berätta lite om Amarula, den ponnyn jag red innan Bluboy.

Amarula är en maxad D-ponny som är väldigt speciell. När hon kom till vårt stall första gången föll jag för henne direkt, men det var inte jag som skulle börja rida henne. Efter några dagar frågade de om jag ville rida henne någon gång och jag sa sjävlklart Ja! Första gången jag red henne var hon snäll och gjorde inte så mycket. Men ju mer jag red henne började hon testa mig. Hon bockade, stegrade, kanothopp och allt annat möjligt man kan tänka sig. Även att hon höll på så blev jag inte rädd, när jag satt där på hennes rygg var jag trygg, vad hon än gjorde. Det var mer i hoppningen som hon var svår. Jag var ju väldigt liten och hon var stor för mig. Då hjälpte det ju inte att hon hoppadee jättestort och jag flög bara med, men jag tyckte bara att det var roligt. Vi tävlade en p&r tillsammans och vi kom felfria, jag var överlycklig! :'D Men när jag hade ridit dig i ungefär ett halvår byte jag och tjejen som red Blueboy. Hon var längre än mig och Ammie var i rätt storlek för henne. Så på det sätte kom det sig att jag red Blueboy. Men nu är Ammie tyvärr inte kvar i vårt stall, hon är såld till en annan tjej som ville ha henne. Hon har varit väldigt speciell för mig och jag saknar henne otroligt mycket, men nu har jag ju Blueboy och det är det bästa som har hänt mig. Med han utvecklas jag med på samma sätt som jag gjorde men Ammie fast han är inte lika dampig! Bilder på Ammie: 

..


9 januari 2011

Vet ni vad jag gjorde igårkväll?... Tänkte att ni kunde få gissa : ) Ledtråd: Något som ett djur på fyra ben kan äta!

Idag stack jag till stallet, mockade, städade och följde med Julia till ett annat stall, hon skull rida sin foderhäst eller vad man nu kan säga att det är. Senare kollade jag på löshoppning kan ju säga att hästar kan om de vill. Såg några stycken innan jag var tvungen att åka hem. När jag kom hem var det dags för mat. Efter tittade jag på en film och nu sitter jag vid datan. Tänkte fråga om det nu är någon som läser, så tycker att alla som läser kan kommentera och skriva sitt namn plus sin blogg om man har en. Tycker att det kanske är lite tråkigt att sitta och skriva om det ändå är ingen som läser.

Vad tycker ni om att man sitter och snackar skit om någon annan på en annans blogg?..
Jag tycker att det är en dålig stil!
Tänkte lägga ut bilder lite senare idag :)

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3

trött, som faan!

Idag var jag och kollade på trettonspelen hela dagen! Dagen började ju inte så bra, fick vakna klockan sju för att ta bussen klockan åtta. När vi kom fram till stattena och skulle byta buss så visar det sig att den bussen går inte föräns om en och en halv timme ; / Så jag och Fredrika bestämde oss för att gå hela vägen till Ridhuset, det är lååånnnngt! Det tog ungefär 1 timme. Det som var jävligt sjukt störigt var att när vi nästan var framme så kör bussen förbi oss, kul ; D (inte alls kul)

När vi kom fram kollade vi fram tills klockan blev fyra, sen åkte jag till stallet och mockade. Men jag red inte för Blueboy har tappat en sko, får väll hoppas att han får en ny snart! Sen åkte jag hem och håller på att dö av trötthet. Ska nog gå och lägga mig tidigt idag (:

Men ni får ha det bra, för nu ska jag dra! <3

..


Jag är med och tävlar om ett schabrak, va med du också !
Gå in på denna bloggen: www.ridboken.aenn.se

6 & 7 januari 2011

hejsan!
Igår var jag på julshow, och kollade på min bästavänn Anna! Den var väll okej, inte den bästa julshowen hittills. Men det var kul att kolla på Anna var ju där för hennes skull. Senare åkte jag till stallet och red Blueboy lite barbacka, inte så enkelt när man har en stuttsig häst som vill springa iväg hela tiden ;) Men vi överlvde, sen åkte jag hem till Henrietta för jag skulle sova där.

Idag var det tävling för Henrietta, det gick väll bra utom att hon ramlade av på sjätte hindret. Jag vet inte riktigt vad som hände? Sen stack jag till stallet och red ut Blueboy barbacka, jag ska bara säga att det inte världens lugnaste ridtur utan alla hästarna försökte springa iväg och ingen kunde stoppa de. Tillslut kom vi tillbaka :D Nu sitter jag här hemma och gör inte så mycket.

Ni får ha det bra, för nu ska jag dra ;P <3

4 januari 2011

Idag red jag ute på gräset utanför stallet. Blueboy lyssnade bra men om han fick chansen stack han ; P. Längde på traven och ja, han kan länga som fan! Galopperade och lät han galoppera sträckor och öka på han lite. Sen tränade jag på att ställa han inåt och inte dra iväg utan att han får göra det. I slutet lyssnade han jättebra så jag är stolt över honom. Fixade honom och han fick gå in i boxen sen. Sen hade jag en ponny till att rida Wendy. Hon var ju inte lite galen, hon har problem med benen så hon har ju inte ridits i trav och galopp utan bara skrittat. Därför är hon så pigg. Men hon lyssnar bra när hon vill, men gör gärna som hon själv vill men hon är ändå bäst! (Wendy är inte min ponny, hon är henriettas)

Efter att fixat Wendy mockade jag till Blueboy, gav han hö och satte hö påsarna. Nu sitter jag här hemma och har inte så mycket att göra. Imorgon blir det gympa julshow med systrarna, ska bli riktigt roligt. Efter det sover jag hos Henrietta för att hon ska på tävling nästa dag och jag ska hjälpa henne, jag önskar henne all lycka till. Jag skriver mer om morgon dagen imorgon.
Ni får ha det bra, för nu ska jag dra: Tess <3

hoppträning ; )

Hoppträning idag, gick superbra! Såklart var Blueboy en riktig hjälte idag och hoppade nästan alla hinder. Han stannade bara tre gånger, bra för våran del han brukar stanna flera gånger ; D. Vår hopptränare sa att det såg bra ut, så är nöjd! Nu sitter jag hemma med fredrika ch henrietta. Vi gör inte så mycket, äter godis, spelar på min lillasysters nintendo och dansar. Alla är trötta så blir nog att vi lägger oss tidigt, men har inget att skriva om så vi hörs!
Kramar: Tess <3

Uteritt med henrietta : )

Dagen idag var en lång dag i stallet. Jag kom dit och fixade allt till Blueboy och städa lite i stallet. Sen kom Henrietta och hon skrittade ut Wendy. Efter det åt vi och gissa vad som hände då?... Jo det blev strömavbrott i sadelkammaren när jag värmde min mat! Bra... men maten blev varm iallafall ; D Men där satt vi två i mörker. Vi red ut sen oc det gick ju bra.. Utom att Rolle och Blueboy var väldigt pigga och taggade. Men såklart skulle de skjuta fåglar eller vad de gjorde så Blueboy och Rolle ville ju skena hem ; P Efter det red Henrietta lite i ridhuset. Jag skrittade bara så att han är ännu mer taggad till träningen imorgon, men han är ju alltid pigg så vi får väl se hur det går! (hoppas det går bra)
Nu sitter jag här hemma hos fredrika och henrietta (mitt andra hem ;P ) Vi gör en massa saker! Längtar till imorgon, saknar min vackra prins! Inget mer att skriva:
Kram Tess!
Lite bilder sen igår §

pigg och jobbig ponnyn ; D ( men ändå bäst)

Idag var dagen helt okej! Började med att jag, freddie & henrii stack till stallet och fodrade och släppte ut alla ivriga hästar. Sen mockade vi och fixade. Efter det red vi och Blueboy var väldigt PIGG, snacka om att han har väldigt mycket energi. Men han är också väldigt fin! I skritt och trav går han jätte bra, men i galoppen går det fort och han vill bara springa! Tränade på galoppombyten och det gick sådär, han fattar inte och jag har inte riktigt lärt mig hur jag ska göra så att han förstår? men vi hittar det snart! Henrii fotade också lite bilder när vi gjorde lite knasiga saker;P  Släppte ut de sen och henrietta gjorde en egen hage till rolle och blueboy! Jag följde med henrietta hem sen och stack hem efter det och nu sitter jag här : D
Ha det bra: Tess <3

Här igen : )

Inte bloggat på ett ganska bra tag nu, då jag inte har haft tid och lust. Det har hänt en massa saker under tiden. Tillexempel att jag och Blueboy har hoppat en p&r på kullabygdens. Gick väl sådär, första rundan ville han absolut inte! Stannade på exakt alla hinder men vi kom iallafall runt ; D Andra rundan gick det bättre han stanade bara på tr hinder lite mer nöjd med den rundan! Fick ett tröst pris av syster Julia, det betyder väldigt mycket!

Jag har också fotat en massa vinter bilder med Blueboy som ni ska få se nu, (om någon läser). Det var lävligt kallt ska jag säga! Allmänt om ridningen: Vi går väl framåt tror jag?¿ Hoppningen och dressyren är mycket bättre nu, han är verkligen positiv till det vi gör, och gör det med glädje. Berömer han jättemycket så att han ska tycka att det är roligt. Längtar tills vi hittar någon tävling.

Idag hände väl inte så mycket, mockade och fixade sen följde jag med till ridhuset med Henritta och RolleTolle, de är så fina det ser verkligen fint ut!, så glad för deras skull. De hoppade 1 meter, och såklart klarade de det jättelätt. Men nu ska jag gå ner och spela lite wii tror jag, eller kolla tv ; P

Ha det bra kram Tess ! <3




RSS 2.0